Skip to main content

One step closer to deal with challenges






Alhamdulillah. SPM dah habis. Ulang suara, SPM dah habis. OMG I CAN'T BELIEVE IT hahahahaha ok dah stop. Overnyaaaaaa. So bila org tanya, "what are u going to do after this?" and I said....."well actually I didn't plan anything yet so Idk what to do".......
Gembira, gembira jgk. Sedih tetap ada. Lepasni mungkin aku tak jumpa lagi dah classmate atau mana mana cikgu kt situ. Urm yes mmg aku nk habis sekolah cepat cepat but I'm not ready to leave all of the teachers & friends there. You know,  sometimes people change, but memories won't. Tsk tsk sedih kemain engko. Life must go on. Kalau setiap tahun nk jadi murid sekolah, bilanya nk jadi dewasa?

So I guess, lepasni bila dah keluar dari alam persekolahan that means aku dah "dewasa". Bila dah dewasa maknanya kena pandai jaga diri sendiri. Bila kena pandai jaga diri sendiri maknanya.....tak ada lagi cikgu yg nk berleter bagi nasihat kt kita k tak ada. Semua tindakan mesti dilakukan dlm keadaan berasional.
And yes perangai pn kena ubah, jadi matang sikit. Ada org ckp perangai aku  ni tak ubah mcm budak kecik, harap badan je besar (haip! sensitip k). Lepastu aku jawab kt dia "baguslah, sbb tu aku nk gi cari kerja kt nursery" haha oh my...apa la danun (Y_Y)

Mcm mana lah rasanya nnti kalau jadi "dewasa". Kena cari kawan baru, hidup kt tempat baru, belajar kt tempat baru.....ah tak ready nk hadapi semua tu. Mesti lebih byk cabaran, halangan, dugaan, rintangan bla bla bla.
Apa apa pn, aku harap sgt result yg keluar nnti tak teruk sgt.....tolonglah ya Allah....aku rasa aku bodoh sgt masa jwb exam haritu....argh. Why danun whyyyyy T.T ok dh stop drama pls. As for now, rasanya mcm nk cari kerja sementara dan..........plan nk kurus. (jgn gelakkan pls)

Insya-Allah. May Allah ease everything :)

Popular posts from this blog

'17

Slowly, but surely..

Tak akan boleh dengan perasaan sendiri kau tipu Walau kau cuba sedaya mampu Untuk lupa dan buang kenangan lalu Kau akhirnya tewas dengan perasaan itu Bukan mudah untuk luka itu pulih Tapi ini jalan yang telah aku pilih Untuk buang segala rasa sedih Yang selama ini kasih aku, kau sisih Masih belum mampu untuk aku buang semua tentang kita Walau aku cuba untuk pergi jauh langkah sejuta Tapi kau kejar, ingatkan aku semua tentang kita Kata kau, hanya kita yang kenal hati sesama kita Tak mampu aku tafsir, apa kata kau itu cuma sekadar dusta? Kerana susah untuk aku percaya lagi pada segala kata Yang datangnya dari kau, seorang yang pernah aku cinta
Kini, aku cuba untuk pergi jauh. Tapi semakin aku cuba, semakin itu juga kau hadir. Cukup. Pergilah kau berserta kenangan lalu
Aku mampu melupakan, Perlahan-lahan, tapi pasti...aku akan ke hadapan.

tq

Tak ada kata-kata lain lagi daripada saya untuk awak, selain ucapan "Terima kasih".

Terima kasih sangat-sangat sebab awak banyak ajar hati ini untuk jadi kuat.
Dan untuk seorang budak yang lembab ni, berusaha setiap hari, setiap minggu, setiap masa untuk jadi yang terbaik dan lebih cantik daripada yang sebelumnya, dia memerlukan 120% usaha daripada dirinya sendiri dan itu semua bukan senang.

Mungkin usaha dia untuk jaga hati awak, teman awak, gembirakan awak, selesakan awak masa hari jadi awak dan tiap-tiap hari tu pun cuma usaha kecil daripada dia yang awak mungkin tak nampak pun dalam setiap hari awak bersama dengan dia. Mungkin bagi awak, semua tu cuma alah! benda kecik secebis je pun, atau mungkin, tak ada nilai pun.

Tapi fikirlah, kalau setiap apa yang dia lakukan untuk awak tu, dia lakukan bersama-sama dengan hati yang tak harapkan apa-apa balasan pun daripada awak. Bagi budak lembab macam saya ni, cukuplah kalau awak happy setiap hari dan memang seronokkk sangat rasan…