Skip to main content

One step closer to deal with challenges






Alhamdulillah. SPM dah habis. Ulang suara, SPM dah habis. OMG I CAN'T BELIEVE IT hahahahaha ok dah stop. Overnyaaaaaa. So bila org tanya, "what are u going to do after this?" and I said....."well actually I didn't plan anything yet so Idk what to do".......
Gembira, gembira jgk. Sedih tetap ada. Lepasni mungkin aku tak jumpa lagi dah classmate atau mana mana cikgu kt situ. Urm yes mmg aku nk habis sekolah cepat cepat but I'm not ready to leave all of the teachers & friends there. You know,  sometimes people change, but memories won't. Tsk tsk sedih kemain engko. Life must go on. Kalau setiap tahun nk jadi murid sekolah, bilanya nk jadi dewasa?

So I guess, lepasni bila dah keluar dari alam persekolahan that means aku dah "dewasa". Bila dah dewasa maknanya kena pandai jaga diri sendiri. Bila kena pandai jaga diri sendiri maknanya.....tak ada lagi cikgu yg nk berleter bagi nasihat kt kita k tak ada. Semua tindakan mesti dilakukan dlm keadaan berasional.
And yes perangai pn kena ubah, jadi matang sikit. Ada org ckp perangai aku  ni tak ubah mcm budak kecik, harap badan je besar (haip! sensitip k). Lepastu aku jawab kt dia "baguslah, sbb tu aku nk gi cari kerja kt nursery" haha oh my...apa la danun (Y_Y)

Mcm mana lah rasanya nnti kalau jadi "dewasa". Kena cari kawan baru, hidup kt tempat baru, belajar kt tempat baru.....ah tak ready nk hadapi semua tu. Mesti lebih byk cabaran, halangan, dugaan, rintangan bla bla bla.
Apa apa pn, aku harap sgt result yg keluar nnti tak teruk sgt.....tolonglah ya Allah....aku rasa aku bodoh sgt masa jwb exam haritu....argh. Why danun whyyyyy T.T ok dh stop drama pls. As for now, rasanya mcm nk cari kerja sementara dan..........plan nk kurus. (jgn gelakkan pls)

Insya-Allah. May Allah ease everything :)

Popular posts from this blog

'17

I am letting you go

I forgive you. Not for you, but for me. I forgive you because hate is just another way of holding on, and you don't belong here anymore. So, I must forgive you. Not because you deserve forgiveness, but because I deserve peace and happiness :)


P/s: look, some people don't deserve forgiveness, so do you. But I had no other choice than to forgive you lol. I'm removing you out of my life! Bcs you don't belong here anymore. Hiks. So, tq bitch! I hope not to see you again after this! :p

Slowly, but surely..

Tak akan boleh dengan perasaan sendiri kau tipu Walau kau cuba sedaya mampu Untuk lupa dan buang kenangan lalu Kau akhirnya tewas dengan perasaan itu Bukan mudah untuk luka itu pulih Tapi ini jalan yang telah aku pilih Untuk buang segala rasa sedih Yang selama ini kasih aku, kau sisih Masih belum mampu untuk aku buang semua tentang kita Walau aku cuba untuk pergi jauh langkah sejuta Tapi kau kejar, ingatkan aku semua tentang kita Kata kau, hanya kita yang kenal hati sesama kita Tak mampu aku tafsir, apa kata kau itu cuma sekadar dusta? Kerana susah untuk aku percaya lagi pada segala kata Yang datangnya dari kau, seorang yang pernah aku cinta
Kini, aku cuba untuk pergi jauh. Tapi semakin aku cuba, semakin itu juga kau hadir. Cukup. Pergilah kau berserta kenangan lalu
Aku mampu melupakan, Perlahan-lahan, tapi pasti...aku akan ke hadapan.